Červenec 2009

Best Of The 60´s - výběr

31. července 2009 v 22:57 | Alice B. |  hudba

Tohle CD, ale i spoustu jiných za velmi nízké ceny můžete koupit zde:

Např. také cover verze písní Beatles:





Paul McCartney 31.

31. července 2009 v 22:47 | Alice B. |  Macca


















Když ještě Paul nebyl vegetarián...






























Paul McCartney 30.

31. července 2009 v 17:55 | Alice B. |  Macca



Další alba:

All.The.Best (1987) - kompilace starších skladeb






















Wild Life (1971)












Give My Best Regards To Broad Street (1984):
Taky Paul :-) Taky Linda :-)

Linda jako anděl...













z.natáčení London Town (1979)













***


Západy slunce

31. července 2009 v 13:40 | Alice B. |  obrázky na téma

***























(Chorvatsko 1994 - moje vlastní fotky )

George Harrison a písně pro Krishnu

31. července 2009 v 13:21 | Alice B. |  PostBeatles, John Lennon





George Harrison

Led Zeppelin - několik písní

31. července 2009 v 13:14 | Alice B. |  hudba

"Do what thou wilt. So mete it Be."

(staroangl: "Dělej si, co chceš. Tak jest.")







Více o Led Zeppelin najdete na tomto blogu:




Duhy a duhový svět III.

30. července 2009 v 20:06 | Alice B. |  obrázky na téma








Duhy a duhový svět II.

30. července 2009 v 19:55 | Alice B. |  obrázky na téma







Ani Beatles se nevyhnuli účinkování v reklamě...

30. července 2009 v 18:07 | Alice B. |  Beatles

Beatles a Coca Cola

Crosby, Stills and Nash (and Young), Joni Michell, Fats Domino

30. července 2009 v 14:46 | Alice B. |  hudba

Crosby, Stills and Nash




Wikipedia o CSNY (USA):







































obal.jednoho z alb CSNY


***

Joni Mitchell

(nar. 1943, Kanada)
























Wikipedia o Joni Mitchell:


Stránky Joni Mitchell:


***

Fats Domino

(nar. 1928, USA) - předchůdce R&B




Fats Domino: Blueberry Hill:

Zemřel Gordon Waller z britského popového dua Peter and Gordon

30. července 2009 v 14:28 | Alice B. |  ... a dnes

Hartford (USA) - Gordon Waller z popového kytarového a pěveckého dua Peter And Gordon, které v 60. letech mělo v britské hitparádě několik velkých hitů, zemřel v pátek na zástavu srdce v nemocnici v Norwichi v americkém státě Connecticut ve věku 64 let. Oznámila
to dnes agentura AP.

Gordon Waller a Peter Asher pronikli na vrchol britské Top 20
v roce 1964 hned se svým debutovým singlem A World Without Love. Píseň pro
složil jejich přítel Paul McCartney, který tehdy chodil s Asherovou sestrou, herečkou Jane Asherovou. Podle internetové stránky
Petera Ashera mělo pěvecké duo v britské Top 20 v letech 1964 až 1968, kdy se rozpadlo, devět svých písní. Mezi nimi byla další
skladba, kterou složil Paul McCartney - Nobody I Know, a také Lady Godiva z roku 1965.
Waller se narodil ve skotském Braemaru. S Asherem se potkali ve škole v Londýně. Na konci života žil v Ledyardu v Connecticutu.


Převzato odtud:



Roztomilá zvířátka IV.

28. července 2009 v 22:47 | Alice B. |  domácí mazlíčci




hudebně nadané kotě




"Zklapneš už?!"


"Nespi a bav se přece se mnou!"
hra ve sněhu



"Žízeň..."
"Kytara - moje láska"


mazaná kočka




"Tak.potřetí: cheeseburger a bez okurek!"
v bezpečí... :-)


"Nejsi zase tak roztomilý, abychom tě nemohli sníst, víš?"































"Řekni mi, Randy, snědl zase někdo všechny magnety z ledničky?"




***

!!!




Roztomilá zvířátka III.

28. července 2009 v 22:20 | Alice B. |  domácí mazlíčci

S.kyblíčkem na nervy? :-)

polibek

"Sníst či nesníst?"

spánek
téměř méďové...

"bezbranný" hlodavec

natahovací kočka






















"Přes den byla Hello Kitty. V noci si vypustila to "o" (tj. vznikla ´hell kitty´ - pekelná kočka)".
dva mazlíci



vychované kočky ;-)

"Musím si dát ´práska´..."

moc hladová kočka

neobvyklá láska


"Kuk! Tady byste mě nenašli, co?"


























"Kravěnec. Ano, opravdu jsem šlápla do kravěnce. Nesnáším přírodu."

Hippies ozvuky v porevoluční ČR

28. července 2009 v 21:38 | Alice B. |  českoslovenští interpreti
"Pojď se holka pojď se podívat
na jahodový louce leží smutnej had
V dálce bílý zvony doznívaj
tuhle píseň bláznů všechny kytky znaj - jó dávno znaj..."


Wanastovy vjecy: Nahá

Najednou lítaš nad vodou
ne náhodou a včera si se chvěla
s naladou mizíš oblohou
všude barvy sou splývaj naše těla
Přilítnou broučci s podkovou
svítí lucernou, moucha pracky zvedá
P.B.Ch. s rybou kouzelnou
hlídá pod tebou vědí co je třeba
Seš motýl, zkoušíš projít tmou - budeš nahá
s tou rybou kouzel plout ve dvou - budeš nahá
Andělé svícny pozvednou
světlo proudí tmou - týdnů 333
cesty jdou, ústí v jedinou,
končí nirvánou láska břehy zvedá
Znamení dogy s kočičkou
v kýbli s bublinou díra v sýru touží
do peří bílou ponorkou
letíš spirálou, prstem v louži kroužíš
Bublinu v kýbli nech si zdát a buď nahá
s kobylkou v travě budeš spát taky nahá
s hlemýžděm založ novej stat a buď nahá
tvůj had a skřítek tě má rád když si nahá
Bublinu v kýbli nech si zdát a buď nahá
s kobylkou v travě budeš spát taky nahá
Už víš, že sex a prachy lžou když si nahá
kytky ti vlasy provlíknou, když si nahá
Přilítnou broučci s podkovou
svítí lucernou, moucha pracky zvedá
P.B.Ch. s rybou kouzelnou
hlída pod tebou - vědí co je třeba
Andělé svícny pozvednou
světlo proudí tmou - týdnů 333
cesty jdou, ústí v jedinou,
končí nirvánou láska břehy zvedá jó jó!!!

*********************************************************************


Lucie: Sen

Stíny dnů a snů
se k obratníkům stáčí
Ruce snů - černejch
Se snaží zakrýt oči
Světlo tvý prozradí proč já vím
S novým dnem, že se zas navrátí
Mraky se plazí
Vítr je láme
Stíny tvý duše
Rozplynou se v šeru
Ve vlnách opouští po hodinách mizí
A měsíc nový stíny vyplaší
Proud motýlů unáší strach
Na listy sedá hvězdnej prach
Proletí ohněm a mizí stále dál
Neslyšný kroky stepujou
V nebeským rytmu swingujou
Že se ráno vytratí
Stíny dnů
Vyrostou a zmizí
Nebeský znamení
Rozsvěcujou hvězdy
Všechno ví, z povzdálí
Vedou naše kroky
A měsíc nový stíny vyplaší
Proud motýlů unáší strach
Na listy sedá hvězdnej prach
A nový stíny vyplaší.

***

Poznámka: Uvedené písně jsou samozřejmě vybrané jen namátkou a bylo by možné uvést jich mnohem mnohem víc...

Píseň "Holka čapni draka" od Kamila Střihavky a BSP jsem uvedla v jednom z předchozích příspěvků i s videem.

Paul McCartney 29.

28. července 2009 v 14:15 | Alice B. |  Macca
Videa a prezetace od fanoušků z celého světa:


Krásné a výstižné...






















Další videa:




Graf vývoje pop music

28. července 2009 v 14:03 | Alice B. |  hudba
Objevila jsem tyto grafy ve zpěvníku pro školy "Já & písnička 4." a přišel mi velice zajímavý:




Poznámka: druhý graf navazuje na první, je to vlastně takový dlouhý pás, ten však jsem nemohla vcelku naskenovat.

Vanilla Fudge, Iron Butterfly, Jeff Beck

27. července 2009 v 22:13 | Alice B. |  hudba

Vanilla Fudge

- americký psychedelický rock






















Stránky o Vanilla Fudge:
http://www.vanillafudge.com/main.htm

Wikipedia o Vanilla Fudge:

***


Iron Butterfly

- americký psychedelický rock


























Oficiální stránky Iron Butterfly:

Wikipedia o Iron Butterfly:


Obaly některých alb Iron Butterfly:






































































***

Jeff Beck

(nar. 1944)


Více o Jeffu Beckovi:


























Wikipedia o Jeffu Beckovi:

Oficiální stránky Jeffa Becka:

Několik postav amerického filmu 60. let

27. července 2009 v 0:01 | Alice B. |  film

Zde je seznam jmen tak nepřeberný, že opravdu můžu volit jen namátkou, kdo mi přijde u nás jako nejznámnější. Ale zároveň je mi jasné, že jsem nespravedlivá i ke spoustě dalších, které tu už prostě uvést nemohu.

Elisabeth Taylor (Kleopatra)

(nar. 1932)













































Více o Elisabeth (Liz) Taylor:

Filmografie

Jako herečka
2001 -Tři staré grácie (These Old Broads) role:: Beryl Mason
1994 -Flintstoneovi (Flintstones, The) role:: Pearl Slaghoople
1993 -A kapela hrála dál (And the Band Played On) role:: sama sebe
1989 -Simpsonovi (Simpsons, The) role:: sama sebe
1988 -Moonwalker role:: sama sebe
1985 -Malice in Wonderland role:: Louella Parsons
1985 -Sever a Jih (North And South) role:: Madam Conti
1980 -Rozbité zrcadlo (Mirror Crack'd, The) role:: Marina Rudd
1976 -Modrý pták (Blue Bird, The) role:: Queen of Light / Mother / Witch / Maternal Love
1972 -Zee a spol. (Zee and Co.) role:: Zee Blakeley
1969 -Tisíc dnů s Annou (Anne of the Thousand Days) role:: Courtesan
1968 -Vlak s mlékem zde již nestojí (Boom) role:: Flora 'Sissy' Goforth
1968 -Tajný obřad (Secret Ceremony) role:: Leonora
1967 -Doctor Faustus role:: Helen of Troy
1966 -Kdo se bojí Virginie Woolfové? (Who's Afraid of Virginia Woolf?) role:: Martha
1963 -Kleopatra (Cleopatra) role:: Cleopatra
1958 -Kočka na rozpálené plechové střeše (Cat on a Hot Tin Roof) role:: Margaret 'Maggie the Cat' Pollitt
1956 -Obr (Giant) role:: Leslie Benedict
1951 -Jak je těžké být dědečkem (Father's Little Dividend) role:: Kay Dunstan
1951 -Místo na výsluní (Place in the Sun, A) role:: Angela Vickers
1950 -Nevěstin otec (Father of the Bride) role:: Kay Banks
1944 -National Velvet role:: Velvet Brown
1943 -Lassie se vrací (Lassie Come Home) role:: Priscilla

***

Raquel Welch

(nar. 1940)














































Více o Raquel Welch:

Filmografie

Jako herečka
2002 -Ten kluk bude točit (Kid Stays In the Picture, The) role:: sama sebe
2001 -Pravá blondýnka (Legally Blonde) role:: paní Windham Vandermark
1998 -Jsem do ní blázen (Folle d'elle) role:: Jacqueline
1996 -Všichni starostovi muži (Spin City) role:: Abby Lassiter / ...
1994 -Bláznivá střela 33 1/3 - Poslední trapas (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult) role::
1993 -Hollyrock-a-Bye Baby role::
1993 -Torch Song role:: Paula Eastman
1978 -"Mork & Mindy" role:: kapitán Nirvana
1977 -Crossed Swords role:: Lady Edith
1973 -Tři mušketýři (Three Musketeers, The) role:: Constance de Bonacieux
1969 -Kouzelný Kristián (Magic Christian, The) role:: Priestess of the Whip
1965 -A Swingin' Summer role:: Jeri

***

Robert Redford

(nar. 1936)

















Dále bych mohla jmenovat např. Jane Fondu, Paula Newmana, Dennise Hoppera...

Několik postav italského filmu 60. let (před i po)

26. července 2009 v 23:45 | Alice B. |  film

Sophia Loren

(nar. 1934)

Více o Sophii Loren:

Filmografie

Jako herečka

2006 -Episode dated 10 May 2006 role::
2004 -Životy svatých (Lives of the Saints) role:: Teresa Innocente
2002 -Mezi cizinci (Between Strangers) role:: Olivia
1995 -Dej si pohov, kámoši 2 (Grumpier Old Men) role:: Maria Sophia Coletta Ragetti
1984 -Světlo pro mého syna (Qualcosa di biondo) role:: Aurora
1978 -Brass Target role:: Mara
1977 -Zvláštní den (Giornata particolare, Una) role:: Antonietta
1976 -Přejezd Kassandra (Cassandra Crossing, The) role:: Jennifer Rispoli Chamberlain
1974 -Pouto nejsilnější (Brief Encounter) role:: Anna Jesson
1972 -Muž jménem La Mancha (Man of La Mancha) role:: Aldonza / Dulcinea
1971 -Mortadella, La role:: Maddalena Ciarrapico
1967 -Hraběnka z Hong Kongu (Countess from Hong Kong, A) role:: Natascha
1966 -Arabeska (Arabesque) role:: Yasmin Azir
1965 -Operace Crossbow (Operation Crossbow) role:: Nora
1964 -Pád říše římské (Fall of the Roman Empire, The) role:: Lucilla
1964 -Manželství po italsku (Matrimonio all'italiana) role:: Filumena Marturano
1963 -Včera, dnes a zítra (Ieri, oggi, domani) role:: Adelina Sbaratti / Anna Molteni / Mara
1962 -Boccaccio '70 role:: Zoe
1962 -Couteau dans la plaie, Le role:: Lisa Macklin
1961 -El Cid role:: Jimena
1958 -Farma pod Jilmy (Desire Under the Elms) role:: Anna Cabot
1957 -Legenda o ztraceném (Legend of the Lost) role:: Dita
1957 -Pýcha a vášeň (Pride and the Passion, The) role:: Juana
1954 -Attila role:: Honoria
1953 -Due notti con Cleopatra role:: Cleopatra / Nisca
1948 -"Toast of the Town" role:: Actress

***

Gina Lollobrigida

(nar. 1927)





















































Více o Gině Lollobrigidě:

Filmografie Giny Lollobrigidy:

***


Ornella Muti

(nar. 1955)



















































Více o Ornelle Muti:

Filmografie

Jako herečka
2006 -Inchiesta, L' role:: Mary of Magdalene
2004 -Řekni, že ano! (Di que sí) role:: Francesca, la directora
2004 -Srdce je zrádná děvka (Heart Is Deceitful Above All Things, The) role:: Grandmother
2001 -Hotel role:: Flamenco Spokesperson
2001 -Last Run role:: Danny
1998 -Hrabě Monte Cristo (Comte de Monte Cristo, Le) role:: Mercedès Iguanada
1991 -Oscar role:: Sofia Provolone
1984 -Futuro è donna, Il role:: Malvina
1982 -Bonnie a Clyde po italsku (Bonnie e Clyde all'italiana) role:: Rosetta Fiaschini - aka Giada
1978 -Zločin a la Neapol (Giallo napoletano) role:: Lucia Navarro
1978 -První láska (Primo amore) role:: Renata
1977 -Smrt darebáka (Mort d'un pourri) role:: Valérie
1977 -Nová strašidla (Nuovi mostri, I) role:: Autostoppista / Hostess

Joe Cocker

26. července 2009 v 23:22 | Alice B. |  hudba
(nar. 1944, Anglie)



Více o Joe Cockerovi:

Oficiální stránky Joe Cockera:










Legendární Cockerovo podání písně původně od Beatles na festivalu ve Woodstocku - co víc dodat...